Hankkeet

Seurala 2020- hanke 

Pojanluoma-seura remontoi ja laajentaa kylätalo Seuralaa vuosien 2021-2023 aikana. Seuralan länsiosaan rakennetaan laajennus, johon sijoitetaan uudet wc-tilat sekä pieni varasto. Nykyistä keittiötä laajennetaan vanhojen wc-tilojen paikalle ja keittiökalusteet uudistetaan. Lisäksi uudeksi lämmitysjärjestelmäksi asennetaan maalämpö ja jäteveden käsittelyjärjestelmäksi imeytyskenttä. 

Mikäli rakennustyöt vaikuttavat Seuralan vuokraukseen, siitä tiedotetaan erikseen. 

Iso osa hankkeen rakennustöistä suoritetaan kökkätyönä ja kyläläiset ovat tervetulleita kökkäpäiviin. Niistä tiedotetaan tarkemmin kyläseuran tiedotteissa ja sosiaalisessa mediassa. 

Seuralan remonttihanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. 

Seuralan katto ja aurinkoenergiajärjestelmä -hanke

Keväällä ja kesällä 2022 Seuralan kattopinnoite on uusittu, yläpohjan eristeet vaihdettu uusiin ja Seuralaan asennettu aurinkoenergiajärjestelmä hankkeessa, joka on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta Leader-ryhmä Liiverin kautta. Hankkeen tavoitteena on jatkaa kylätalo Seuralan pitkäjänteistä kunnostamista siten, että talon käyttökunto ja säilyminen turvataan myös tulevaisuudessa. Hanke on saanut tukea myös Kuortaneen säästöpankkisäätiöltä.